Хиляди бежанци, които унгарските власти отказваха да пуснат да заминат за Австрия и Германия, тръгнаха от градовете Будапеща и Бичке пеша към австрийската граница, предаде Би Би Си.
След този развой на събитията  унгарските власти изпратиха автобуси, които да привозят хората до границата.

По-рано беше съобщено, че стотици бежанци са успели да разкъсат полицейския кордон в унгарския град Бичке и са поели на запад.
Разстроени  бежанци заявиха, че са готови да стигнат пеша до австрийската граница.

Според информация на агенция „Асошиейтед прес", силите на реда са успели да удържат едва около 500 мигранти. Те са били върнати обратно във влака, с който смятаха  да отпътуват към Австрия, но беше спрян от полицията.

Мигрантите дълго отказваха да напуснат влака, с който днес пристигнаха от Будапеща с надеждата да стигнат до Австрия, и не позволяваха на полицията да ги  отведе в лагер, където да бъдат регистрирани.

Унгарските власти искат от бежанците да се регистрират, както изискват правилата на ЕС. Много от тях обаче отказват, тъй като се опасяват, че така може да бъдат върнати в Унгария, след като потърсят убежище в друга страна.

Разстоянието от Будапеща до границата е 171 километра.

Междувременно ООН препоръча страните от ЕС да приемат до 200 хиляди бежанци, като разработят единна програма за излизане от миграционната криза и се откажат от досегашния поетапен подход.