Премиерът на Северна Македония Зоран Заев прекъсна ваканцията си, за да посети източните региони на страната, засегнати от горски пожари и да наблюдава борбата срещу стихията. Това съобщи в събота националният телевизионен канал Sitel.

Той изрази увереност, че националните специализирани служби, със съдействието на чужди държави, ще могат да се справят с пожарите в региона. В същото време призова гражданите да поемат максимална отговорност поради опасността от нови огнища на огън.

Пожарът от Пехчево в РСМ доближава българската граница

Пожарът от Пехчево в РСМ доближава българската граница

Огънят е на 2 км. от българската граница

Пожарникарите в Северна Македония се подпомагат от специалисти от Сърбия, България и Румъния, които са изпратили на помощ техника и друго специално оборудване.

Припомняме, че по-рано вече стана ясно, че пожарът около българската граница е овладян, вятърът го е насочил към вътрешността на страната. Огънят е на около 4 км от границата ни и възможността той да навлезе на българска територия е минимална. Въпреки това десетки български гранични полицаи, военни и пожарникари извършват денонощни наблюдения по границата.