Нашето място е в ЕС и няма да приемаме оферти за споразумения за други икономически съюзи, само пълноправно членство в ЕС е приемливо за нас. Целият свят говори за нас и това, което сме направили, направихме и заслужаваме. Ние сме пример за всеки топ политик и експерт.

С тези думи премиерът на Северна Македония и лидерът на СДСМ Зоран Заев се обърна днес към хората от Прилеп на форум, който се провежда в този град, предаде "Сител". Той подчерта, че само това е правилният път за преминаване на Македония и няма алтернатива.

Така той коментира решението на евролидерите да отложат процеса по присъединяване на страната.

Могерини: Историческа грешка е решението за Северна Македония и Албания

Могерини: Историческа грешка е решението за Северна Македония и Албания

Въпреки изключителния напредък, постигнат от двете страни и срещу съветите на Европейската комисия

Заев предложи на ВМРО-ДПМНЕ и председателя ѝ Мицкоски, ако искат да бъдат  демократична партия, да се измъкнат от влиянието на Груевски и парите, които той им изпраща, защото това са откраднати пари. Заев призова опозицията да отстоява интересите на държавата, а не за личните или близките партийни интереси.

Заев повтори, че ще има увеличение с 14 500 денара на минималната работна заплата, и обеща следващата година средна заплата от 30 000 денара, 100 000 денара за специалисти, по-високи пенсии и заплати в образованието.