Здравият разум трябва да надделее с течение на времето и дипломатическата дейност между Русия и Гърция в Москва и Атина да се нормализира,коментира говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова на брифинг за руски и международни журналисти в сряда, съобщава "Катимерини".

В отговор на въпроси руската говорителка каза, че експулсирането на осем гръцки дипломати от Москва "е необходим отговор на неприятелските действия на гръцката страна", докато тя нарече експулсирането на 12 руски дипломати от Гърция "безпрецедентно".

Тя твърди, че експулсирането от Гърция се основава на "целта да се отслабят руските дипломатически представители и да се възпрепятства естествените им операции във възможно най-голяма степен, въз основа на измислено извинение".

Захарова също се оплака, че "настоящото правителство на Гърция е преминало към по-голяма ескалация, като разви шумна медийна кампания, публикувайки лични данни на тези хора", "неетична тактика, която ние естествено няма да копираме".

Тя подчерта, че "взаимните експулсации не са избор на Москва" и добави, че въпреки съкращенията на персонала руското посолство в Атина и руското генерално консулство в Солун ще продължат да работят както обикновено.

Москва вижда дългата ръка на Запада в изгонването на руски дипломати от България

Москва вижда дългата ръка на Запада в изгонването на руски дипломати от България

Случилото се в София показвало мащабите на натиска срещу Русия