По време на съвместни действия на белгийската, холандската и немската полиция са арестували "17  кокаинови крале ", свързани с рекордно количество хваната дрога в пристанищата на Хамбург и Антверпен , заяви полицейската организация на Европейски Съюз, Европол.

В рамките на операцията в три страни федералната и районната полиция са нахлули допълнително от 35 обекта и са конфискували четири жилището, четири автомобила , електронно съоръжение, часовници и пари в брой на стойност 5,5 млн. евро. Единадесет обвинени са задържани в Германия, петима в Белгия и трима в Нидерландия, се споделя в изказване на основаната в Хага организация.

По информация на Европол, тази интервенция е била ориентирана към европейската и южноамериканската инфраструктура за опиати и пране на пари на огромна мрежа за трафик.

Заловиха два тона кокаин край Канарските острови

Заловиха два тона кокаин край Канарските острови

Задържаният наркотик се оценява на 50 милиона евро

Арестите са свързани със следствието на конфискацията на 34 тона кокаин през февруари предходната година в Хамбург и Антверпен - рекорден товар на стойност милиарди евро.По време на следствието сътрудничещите си органи разкриха, че тази незаконна група е имала потенциала да изпрати голям брой многотонни колета кокаин към Европа единствено за няколко месеца.  

Полицията съумяла да разкрие кокаиновата интервенция, откакто свалила информационната платформа SKY ECC . Миналата година те хакнаха мрежата, която се употребява съвсем извънредно от проведени незаконни групи за връзка посредством криптирани телефони. Десетки други обвинени към този момент са били задържани през февруари в границите на огромна интервенция, координирана от Европол в шест европейски страни във връзка със същия случай.