Поредният кръг преговори между Великобритания и Европейския съюз за бъдещите отношения завърши без резултати. Двете страни предупредиха, че се запазват големи различия, но се ангажираха да продължат разговорите в Лондон през следващата седмица, информира АФП.

Провелите се в Брюксел срещи бяха първите лице в лице от началото на пандемията от коронавирус, като надеждата беше да постигнат напредък.

ЕС и Великобритания с интензивни петседмични преговори за бъдещето след Брекзит

ЕС и Великобритания с интензивни петседмични преговори за бъдещето след Брекзит

Новият кръг преговори в Брюксел е първият лице в лице

Нашата цел беше да насочим преговорите по успешна и бърза траектория за постигане на споразумение. Но след четиридневни дискусии сериозните различия се запазват, обяви главният преговарящ на ЕС Мишел Барние.

Той обаче подчерта, че продължават да вярват, че е възможно сключване на споразумение, което да бъде в интерес и на двете страни.

Великобритания готова на пост-Брекзит отношения с ЕС като тези с Австралия

Великобритания готова на пост-Брекзит отношения с ЕС като тези с Австралия

Това обяви британският премиер Борис Джонсън

Британският главен преговарящ Дейвид Фрост почти повтори съобщението на Барние, признавайки, че сериозните различия между двете преговарящи страни се запазват.

Но Фрост добави, че остават ангажирани за постигане на разбирателство.

Разговорите тази седмица и следващата седмица се провеждат в ограничен формат в сравнение с предишните кръгове с надежда по-личните срещи да помогнат за постигане на пробив.

Сигнализирайки, че не желаят прекъсване на преговорите, Барние и Фрост координирано разпространиха съобщенията си. Двете страни не планират срещи с медиите.