Започва Световният икономически форум в Давос на фона на икономическо и политическо безпокойство, съобщава ДПА.

3000 политици и бизнесмени се събират за ежегодната среща в швейцарския курорт Давос, за да се опитат да намерят решения на световни предизвикателства, въпреки че на форума няма да присъстват ключови световни лидери.

Хората повече се доверяват на компаниите, отколкото на правителството

Хората повече се доверяват на компаниите, отколкото на правителството

Това показва ново голямо проучване

Новият бразилски президент Жаир Болсонару ще изнесе първата ключова реч по време на четиридневното събитие днес следобед. Това е и първата поява на Болсонару на международно събитие, откакто пое управлението на Бразилия по-рано този месец.

Бразилският президент зае мястото на американския лидер Доналд Тръмп, който отмени участието си заради вътрешнополитическите проблеми, които оставиха правителството без бюджет вече един месец.

Премиерът на Великобритания Тереза Мей и френският президент Еманюел Макрон също ще пропуснат Давос заради политически кризи в страните си.

26-те най-богати в света притежават толкова, колкото най-бедните 3,5 млрд. души

26-те най-богати в света притежават толкова, колкото най-бедните 3,5 млрд. души

Богатството на милиардерите е нараствало с 2,5 млрд. долара всеки ден

Германският канцлер Ангела Меркел, японският премиер Шиндзо Абе и генералният секретар на ООН Антонио Гутериш ще присъстват на събитието.

Забавеният световен икономически ръст, популизмът, политическото напрежение, търговските войни и неясният път на Великобритания са сред темите, които ще бъдат обсъдени от световните лидери.

Тази година официалната тема е "Глобализация 4.0" - визия за свързан свят, който се бори с икономическото неравенство чрез глобализиране на търговията и производството.

И Борисов няма да ходи в Давос

И Борисов няма да ходи в Давос

Пропада срещата с Майк Помпео