Заради разпространението на коронавируса COVID-19 Германия отмени най-големия туристически панаир в света - ITB, който трябваше да се проведе в Берлин от 4 до 8 март.

Новината беше съобщена от организаторите на форума, които очакваха над 160 хиляди посетители, предаде Дойче веле. Те до последния момент твърдяха, че няма основания проявата да бъде отменена, но медицинските власти в Берлин наложиха по-строги изисквания към участниците - да удостоверят, че не са посещавали най-силно засегнатите от коронавируса страни (Китай, Иран, Италия и Южна Корея), както и че не са били в контакт с лица от тези региони.

По думите не организаторите, тези условия са неизпълними.

Генералният директор на компанията- организатор Messe Berlin - Кристиан Гьоке, коментира, че при създалата се ситуация за него най-важно е здравето и сигурността на участниците, гостите, и служителите.

Отмяната на панаира е прецедент в 54-годишната му история.

СЗО повиши нивото на риск от разпространение на Covid-19 на „много високо“

СЗО повиши нивото на риск от разпространение на Covid-19 на „много високо“

Все повече заразени в различни страни…

Междувременно заради коронавируса Швейцария забрани провеждането на събития с участието на повече от 1000 души, поради което беше отменен и 90-ият Женевски автосалон - той трябваше да се състои от 2 до 15 март.

Решението за забрана на масовите събитие беше взето вчера на извънредно заседание на правителството.

Очакваше се Женевският автосалон да посрещне около 600 хиляди посетители.

Под въпрос е и провеждането на срещата на лидерите от АСЕАН в Лас Вегас на 14 март. За това, че се обсъжда отмяна на събитието, съобщи днес агенция "Ройтерс" с позоваване на два източника от американската администрация.

Засега няма официално потвърждение на информацията. По-рано държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че подготовката за срещата продължава.

Жертвите на коронавируса в Китай вече са 2835, в Италия – 21

Жертвите на коронавируса в Китай вече са 2835, в Италия – 21

В Европа заразяване с COVID-19 е установено в 23 страни...