Заразените от коронавируса SARS-CoV-2 в световен мащаб вече са над 25.1 милиона души, излекуваните - над 17.5 милиона, смъртните случаи - над 846 хиляди. това показват данните на световната статистика Worldometers.

САЩ остават най-засегнатата страна с над 6.1 милиона носители на вируса и над 186 хиляди жертви.

Стремително се разпространява заразата в Бразилия, където инфектираните са над 3.8 милиона, а починалите от COVID-19 надхвърлиха 120 хиляди.

Трета в черната статистика е Индия. Заразените в страната са над 3.5 милиона. Над 63 хиляди души са изгубили битката с болестта.

В Русия официалните данни показват по-ниски темпове на разпространение, отколкото в началото на пандемията, но при смърността не се отбелязва спад. Заразените са над 985 хиляди, а починалите - над 17 хиляди.

Висока смъртност се наблюдава в Мексико - починалите са повече от 63 хиляди. Заразените с коронавирус са над 590 хиляди - по този показател страната е на осмо място в таблицата.

Латинска Америка остава епицентър на пандемията. В десетката на най-засегнатите държави все така има пет латиноамерикански страни: Бразилия, Перу, Колумбия, Мексико, Чили.

Пациенти в Белгия и Холандия повторно се заразиха с коронавирус

Пациенти в Белгия и Холандия повторно се заразиха с коронавирус

Не е ясно дали тези случаи са редки или има много хора, които могат да се заразят повторно след месеци