Броят на регистрираните носители на коронавируса по света надхвърли 2.4 милиона души, смъртните случаи са над 165 хиляди, а излекуваните са над 616 хиляди. Сред приключените случаи 79% са излекувани, 21% са починали.

Това показват данните на международната група Worldometers.

Рязко е нараснал броят заразените в Русия - през последното денонощие са регистрирани над 6000 нови случая, като от лабораториите в Москва признават, че далеч не успяват да обхванат всички, които са със съмнение за COVID-19. Общият брой на регистрираните случаи в страната е 42.853.

Множество заразени с COVID-19 след репетициите за парада в Москва

Множество заразени с COVID-19 след репетициите за парада в Москва

Десетки кадети само от едно училище...

По-голям е броят на новорегистрираните само в САЩ, където те са над 24 хиляди. Смъртните случаи в страната вече са повече от 40 хиляди. В най-тежко засегнатия град - Ню Йорк, темповете на заразяване се забавят.

В Италия и Франция епидемията също показва тенденция към спад, но все още остава тежка ситуацията в Испания, където през последното денонощие починаха 1195 души, а новооткритите случаи на COVID-19 са 4.258.

Тревожни са и показателите на Великобритания, където има 5.850 нови случая, а общият им брой надхвърли 120 хиляди. Починалите са над 16 хиляди души, 596 от тях - през последното денонощие.

Коронавирусът може да причини трайни увреждания на цялото тяло

Коронавирусът може да причини трайни увреждания на цялото тяло

Нещата са по-зле, отколкото си ги представяхме...