Президентът на Украйна Володимир Зеленски смята, че е невъзможно да се обясни на своите съграждани защо страната в момента не може да използва нито руската, нито американската ваксини срещу коронавирус, предаде ТАСС.

Тръмп натиска за регистрация на ваксината на "Пфайзър" за коронавируса

Тръмп натиска за регистрация на ваксината на "Пфайзър" за коронавируса

Президентът на САЩ бил бесен заради Великобритания

САЩ и страните от ЕС не предоставят лекарствата си. Това мнение той изрази в интервю за The New York Times, публикувано в събота.

Зеленски изрази недоволство от факта, че настоящият президент на САЩ Доналд Тръмп подписа указ на 8 декември, според който Вашингтон няма да предоставя ваксина за коронавирус на други държави, докато всички граждани на САЩ не получат достъп до нея.

Зеленски отбеляза, че се подготвя за "информационна война" по тази тема.

Премиерът на Украйна Денис Шмигал заяви в петък във Върховната Рада (парламента), че Киев води преговори с всички световни производители на коронавирусни ваксини, с изключение на руските.

Русия и ваксината ѝ "Спутник V" не били на мода на Запад заради нелоялна конкуренция

Русия и ваксината ѝ "Спутник V" не били на мода на Запад заради нелоялна конкуренция

"На Запад като цяло Русия не е на мода. Не защото е лоша, а защото става прекалено добра"

По-рано през декември ръководителят на политическия съвет на партията "Опозиционна платформа" Виктор Медведчук обяви намерението си да подаде молба до регистрационните органи на Украйна за получаване на разрешение за производство на руската ваксина срещу коронавирус в Украйна.

Преди това Медведчук се срещна с ръководството на Руския фонд за директни инвестиции и изследователския център за епидемиология и микробиология "Гамалея". След срещата той заяви, че Киев може да реши въпроса с ваксинацията на населението, като започне производство на руската ваксина Sputnik V в Украйна.