Министърът на земеделието на Великобритания Джордж Юстис подаде оставка заради решението на премиера на страната Тереза Мей да позволи отлагане на Брекзит, съобщават британски медии.

Той е дългогодишен поддръжник на Брекзит и бивш кандидат от евроскептичната Партия за независимост на Обединеното кралство.

Юстис коментира, че това ще бъде "окончателното унижение на страната ни". Той поясни, че иска свободно да участва в дебатите в парламента през следващите седмици и отбеляза, че подава оставка с "огромна тъга".

Барние: Брекзит може да бъде отложен, но само при основателна причина

Барние: Брекзит може да бъде отложен, но само при основателна причина

Ако поискат, европейските лидери ще кажат "За какво?"

Бившият министър отбеляза, че ще гласува в подкрепа на споразумението за Брекзит на Мей, но се чувства "заклещен в правителството след серията от доста недостойни отстъпления". По думите му премиерът е "ужасно подкопаван" от министри и депутати, които не искат резултатите от референдума да бъдат изпълнени.

Премиерът на Великобритания Тереза Мей обяви пред депутатите във вторник, че ще им предостави възможност да гласуват за Брекзит без споразумение или отлагане напускането на ЕС, ако отхвърлят изменената й сделка.

Лейбъристите се обявиха за нов референдум по Брекзит

Лейбъристите се обявиха за нов референдум по Брекзит

Камарата на общините одобри плана на Мей...