Гражданин на Великобритания подобри световния рекорд за скорост с реактивна раница, съобщи Newsweek.

Ричард Браунинг разви скорост от 51 километра в час или 32.02 мили в час, с което влезе в историята като човекът, развивал най-голяма скорост с реактивна раница на гърба си. Опитът беше направен днес по повод Деня на световните рекорди на "Гинес". над езеро в Англия.

Освен рекордьор, Браунинг е и изобретател. Той е основател на британската технологична фирма Gravity Industries и лично е изобретил реактивната раница на гърба си. Той се надява устройството да влезе в масова употреба в близкото бъдеще.

Припомняме, Браунинг представи своята реактивна раница през пролетта. Още тогава хората започнаха да го наричат "Железния човек". Постижението днес му спечели прякора "истинския железен човек".

След като постави световен рекорд Браунинг посочи, че е изключително щастлив от постижението си. Той допълни, че уникалното творение е една нова възможност, която трябва да се признае и празнува по целия свят.

Костюмът е конструиран така, че да изстреля човека вертикално нагоре. Раницата се управлява чрез движения на ръцете. Човекът може да разбере колко гориво има от шлем на главата, в който има вграден екран.

Изобретението струва 40 000 паунда.