Треньорът на женския национален отбор по борба - Петър Касабов сподели пред ТОПСПОРТ очакванията си за започващото утре Световно първенство в Париж.

От 21-и до 26-и август Франция ще бъде домакин на Мондиала по свободна и класическа борба, като ще приеме най-големите имена в този спорт към момента.

Националките на България вече няколко пъти ни дадоха повод да се гордеем с тях през календарната година, като сега идва и моментът на истината - най-мащабният планетарен форум, на който всеки успех ще бъде с многократно по-голямо значение.

Както стана ясно преди няколко дни, олимпийската медалистка Елица Янкова отпада от сметките заради контузия, като на нейно място при 48-килограмовите ще се състезава Миглена Селишка, която потребителите ни имаха възможност да видят и чуят в студиото на медията ни.

Миглена Селишка пред ТОПСПОРТ: Вярвам, че най-големите ми успехи тепърва предстоят

Миглена Селишка пред ТОПСПОРТ: Вярвам, че най-големите ми успехи тепърва предстоят

"Голямата ми цел е залто от Олимпийските игри"

"Момичетата са пределно подготвени и мотивирани. Проведохме доста солидна подготовка, като усъвършенствахме голяма част от аспектите, над които си бяхме поставили за цел да работим.

Каквото трябваше го сторихме. Сега всичко си зависи от състезателките ни.

Да, надявам се да имаме поводи за радост. Без усилия и много работа обаче знаете, че победи не се постигат.

Само в ТОПСПОРТ: Боркините ни впечатлиха всички на Белмекен със силата и издръжливостта си!

Само в ТОПСПОРТ: Боркините ни впечатлиха всички на Белмекен със силата и издръжливостта си!

Вижте кадри от тренировката на женския ни национален отбор по борба

Тренирахме на оптимални обороти и съм уверен, че ще покажем какво можем.

Знаете, че прогнози не давам. Така беше и предишния път, така ще е и сега. Очаквания има, надежди също, но предпочитам всичко да се реши на тепиха, без да се създава допълнително напрежение върху националките ни.

Желая успех на всяка една от тях. Виждам мотивация, желание и старание, което ме кара да бъда оптимист", сподели Петър Касабов.

Снимка 293113

Източник: БФБ