Публикуваме без редакторска намеса реакция на българката Биляна Димитрова, която живее в Германия, но преживя първото "снежно бедствие" в родината си. Сега отново си е в Германия.

Обръщам се към всички мрънкащи и недоволни. Зимната обстановка е зимна навсякъде по света.

В Германия например, където уж всичко трябва да е под конец, също природата има последната дума. И с колкото и снегорина да разполагат немците, и каквато и подготовка да имат, тази сутрин тези неща не представляваха фактор.

И в Германия човек понякога има чувството, че се вози на шейна, вместо в кола. Тази сутрин го изпитах. И се забавлявах. И се смяхме с колегите по повод снежните ни премеждия, когато най-после се добрах до работното си място.

Всеки, предвиждащ се с автомобил, закъсняваше за работа в днешния ден. Радиоводещите не смогваха да изброят всички образували се тапи по всички основни пътни артерии.

И какво от това се пита в задачата? Не чух някой да мрънка, камо ли да иска да сваля правителство заради снега и или какви ли не други умопомрачителни заключения, които заваляват всяка година в България, със скорост изпреварваща носещите се снежинки.

Бъдете по-позитивни! Разчистете си тротоарите, по които вървите всеки ден. Помогнете сами на себе си да ви е по-комфортно. Не чакайте някой друг да го направи вместо вас! Това правят хората тук, въпреки че плащат тройни данъци за всичко това! И го правят с усмивка.