Вчера шоуменът Слави Трифонов поиска от община Пловдив да покажат документите за наемането на сцената за откриването на инициативата Европейска столица на културата. Твърдението, че за нея са похарчени 2 млн.лв. възмути Трифонов, който е наемал същата кула за концерта си преди няколко години, но за 681 000 лв. Затова и той предизвика местните власти да му отговорят за истинската цена.

От фондацията Пловдив 2019, която отговаря за организацията на инициативата, представиха в профила си във фейсбук разчет на средствата в отговор.
Документи не са представяли и затова Слави Трифонов заявява днес отново: "И настана, както обикновено, една голяма говорилня. Пловдивската община обяснява някакви работи, вие коментирате съвсем логично в интернет някакви работи, но моите фактури така и си стоят самотни, пък аз никакви пловдивски фактури не съм видял."

"Имам да кажа по този повод две неща: Първо, вие не смятате ли, че е правилно, като граждани на България, да държим сметка за това как се харчат нашите пари? Наистина - не ви ли пука как се харчат нашите пари? И няма никакво значение дали тези пари се харчат за сцени, за магистрали, за обществени сгради, за водопроводи, за каквото и да е било. Защото ние сме като едно голямо семейство - гражданите на България, и трябва да имаме много точна представа как се харчи семейният бюджет. Защото, ако не го правим, значи не ни пука за нашата собственост и постъпваме безотговорно към семейството. А аз не мисля и не вярвам, че това е така."

Второто, което Трифонов посочва е: "Това, че Пловдив е културна столица на Европа - това е прекрасно. Но аз смятам, че за да може истински да се гордеем, всичко в Пловдив трябва да е не само културно, а и почтено. Точка по въпроса."

Слави Трифонов иска да види фактурите за кулата в Пловдив

Слави Трифонов иска да види фактурите за кулата в Пловдив

Разпознава сцената, за която платил 681 хил. лв., а общината дала 2 милиона