Публикуваме текстовете ви без редакция

Г-н Министър-председател,

На 13 октомври 2011 г., беше взривен автомобилът на журналиста Сашо Диков. За здравомислещите хора в България г-н Диков е символ на свободата на словото и на неподдаващата се на контрол журналистика.
Този взрив може да бъде класифициран единствено като терористичен акт - експлозията цели сплашване и очакването е тя да повлияе на значителен брой трети лица. Казано просто, целта му е сплашването не толкова на г-н Диков, който не е от страхливите, колкото на останалата част на журналистическата гилдия.

Вие, г-н Министър-председател, заявихте публично, че знаете кой стои зад взривяването на автомобила на Сашо Диков.
Това изявление ме кара незабавно да отправя въпрос: след като знаете кой стои зад този терористичен акт, защо още не сме чули за неговото арестуване?
Не по-малко важен въпрос е дали укривателството на терорист не е престъпление и когато става дума за министър-председтелят на една европейска държава?

Първият въпрос отправям лично към Вас, в качеството ми на гражданин на Р. България и на данъкоплатец, допринесъл за осигуряването на астрономическия бюджет на МВР.

Вторият въпрос, отправям колкото към Вас, толкова и към гражданите на Р. България, които призовавам да се присъединят към моето питане, било с е-мейли до пресцентъра на МВР, било с факсове или други - по-традиционни средства. Този въпрос трябва да бъде задаван, докато получи отговор. Без отговор на този въпрос, свободата на словото в България се превръща в пълна пародия.

Г-н Министър-председател,

Зададеният въпрос Ви е познат. Той Ви беше зададен публично в почти същата форма от г-н Алексей Петров. Предполагам, че няма да му отговорите, смятайки че той Ви пита, за да извлече предизборни дивиденти от случая. 
Възползувам се от възможността да Ви дам повод да отговорите - Вие укривател на организатори на терористични актове ли сте или просто така си приказвате ?

За мен лично не е без значение, дали министър-придседателят на Р. България прикрива терористи или просто послъгва пред журналистите за поддържане на тонус? В първия случай става дума за заплаха за националната сигурност, а във втория случай за обикновено кръчмарско говорене.

Смятам, че можете да се опитате да ми отговорите - аз не съм кандидат за президент и в този случай предизборните извинения не са в сила.

Теодор Дечев
Гражданин на Р. България
Данъкоплатец