Момичето, което стана причина 64-годишен бургазлия да бъде пребит в автобус, не чувства вина за случилото се. Христина Вълчанова е приятелка на 16-годишния Димитър Чонтов от лятото.

Пред кореспондента на Нова телевизия в Бургас момичето разказва, че няма представа защо тийнейджърът е реагирал така на забележката на мъжа, защото по принцип не бил агресивен.

Тя е категорична, че не е виновна, защото след като Чанко Стойков й направил забележка, тя свалила краката си от седалката.

Припомняме, в събота следобед 16-годишният Димитър пребил с юмруци 64-годишния авиоинженер Чанко Стайков. Причината – мъжът направил забележка на приятелката на младежа, защото си сложила калните ботуши на седалка в превозното средство. Побойникът снощи е задържан и се очаква прокуратурата да му повдигне обвинения. 

Пребитият в Бургас иска побойникът да разбере, че проблеми не се решават с юмруци

Пребитият в Бургас иска побойникът да разбере, че проблеми не се решават с юмруци

Трябвало да разбере, че за всичко се плаща

Христина не е разказала на баба си за инцидента. Тя е дете на разведени родители и бабата се грижи за нея, когато баща й е на път.

Самият побойник Димитър още снощи е направил пълни самопризнания. Той е ученик в Гимназията по електроника и електротехника. Набил 64-годишния авиоинженер заради накърненото му достойнство пред приятелката му.

Бургазлия, чиято съпруга е станала свидетел на инцидента, не може да си обясни безразличието на хората в автобуса.

Чанков има няколко избити зъба, разцепена скула и кръвонасядания по лицето. Той има и много въпроси към младежа.

Полицията днес ще разпита Христина. Органите на реда продължават да търсят свидетели на побоя, станал в събота следобед.

Екип на Нова телевизия потърсил 16-годишния Димитър в дома му, но не открил нито него, нито родителите му, които по всяка вероятност са на работа.

По информация на БиТиВи Христина пък била изключена от училище през пролетта. Тя е учила в СОУ „Иван Вазов”. Директорът Петко Иванов обяснява, че не са могли да я накарат да отиде на училище, наказвали я неколкократно.