Берое записа категорична победа с 3:0 над своя градски съперник Верея в дербито на Стара Загора.

Мартин Камбуров се разписа на два пъти и отново влезе в историята на българския футбол, отбелязвайки своя гол №200 в Първа лига. Борислав Цонев пък добави едно попадение.

Дербито на Стара Загора: Верея - Берое, гол №200 на Мартин Камбуров!
на живо

Дербито на Стара Загора: Верея - Берое, гол №200 на Мартин Камбуров!

Исторически мач за голмайстора

В 17-ата минута, Мартин Камбуров наниза топката в мрежата на своя опонент след невероятно изпълнение на пряк свободен удар. Топката се удари в напречната греда, след което тупна зад голлинията за 1:0.

В 37-ата минута, Педро Еуженио опита да се разпише директно след изпълнение на корнер, но топката прелетя на сантиметри от вратата. Малко след това, преднината на Берое бе удвоена. Удар на Еуженио бе отразен от Наумов, който обаче не успя да изчисти топката и тя попадна в краката на Борислав Цонев, който се разписа на празна врата за 2:0.

Секунди преди да изтече добавеното време, Валери Домовчийски имаше шанс да намали аванс на Берое, след като засече с глава хубаво центриране от корнер, но топката срещна напречната греда.

През втората част опасните голови ситуации отново бяха пред вратата на Верея, като може да се отбележи едно много класно спасяване на младия страж на старозагорци - Наумов, който отрази по чудесен начин доста рисков удар на Бригидо. Еуженио също имаше своите шансове да се разпише, като най-доброто пред него бе едно извеждащо подаване от Камбуров, но след изстрела му топката профуча покрай левия стълб за пореден път.

В 86-ата минута, Мартин Камбуров отбеляза своя гол №200 и оформи крайното 3:0 за Берое, влизайки в историята на българския футбол отново и отново.

След този категоричен втори успех в плейофната фаза в Първа лига, Берое вече заема третото място в елита с актив от 51 точки, оставяйки зад себе си Левски, който днес записа загуба с 0:1 от Ботев (Пловдив), а в миналия кръг падна и от старозагорци.

Снимка 349601

Източник: beroe.eu