Отборът на Берое постигна четвърта поредна шампионатна победа. Заралии продължават с възхода си под ръководството на Димитър Димитров, след като спечелиха у дома срещу третия във временното класиране Локомотив (Пд) с 2:0. "Зелените" подсигуриха своя успех още през първата част, когато Гаюс Макоута изпъкна със страхотен гол в 36-ата, а малко след това точен от дузпа беше Мартин Камбуров.

Домакините имаха леки претенции към съдийството на Драгомир Драганов, като те бяха ярко изразени през първите 45 минути. Триумфът изкачи беройци до петото място в таблицата, а техен следващ опонент е ЦСКА.

Снимка 469336

Източник: Официален сайт на Берое

Локомотив (Пд) пък загуби след повече от три месеца пауза. За последно "смърфовете" бяха победени от Лудогорец с 1:2 на 23.11.2019 година.

Още от първите минути на мача в Стара Загора си личеше, че двете селекции ще си спретнат здрав тактически сблъсък. Изобилстваха и физическите единоборства. Първото по-интересно положение за споделяне се случи в осмата минута, когато ветеранът Мартин Камбуров пробва да поеме висок пас между Лукас Масоеро и Малембана, за негова жалост обаче без никакъв успех.

Отговорът на гостите беше красноречив и резултатът съвсем спокойно можеше да бъде открит в 9-ата минута. Анте Аралице получи добро подаване в перспектива и само отличната намеса на Душан Перниш раздели "смърфовете" от лидерството.

Снимка 469334

Източник: Официален сайт на Берое

Дискусионен момент настъпи под Аязмото в 16-ата минута, когато "зелените" поискаха дузпа. Стийв Фуртадо напредна по фланга, след което реши да центрира. Топката обаче срещна ръката на намиращия се в собственото си наказателно поле Момчил Цветанов. Реферът Драгомир Драганов подмина ситуацията с мълчание и даде знак играта да продължи. Това вбеси до краен предел Димитър Димитров и неговия треньорски щаб.

Берое бе изключително опасен тим при статични положения и това си пролича в 18-ата минута. Централният бранител Теди Мезаг скочи най-високо при една изсипана топка, но с глава насочи точно в обсега на Илко Пиргов.

Високият интензитет на тракийското дерби неминуемо предложи още един интересен миг в 19-ата. Душан Перниш излезе далеч от своята голлиния, за да блокира "черно-бяла" опасност. Секунди след това коженото кълбо попадна в краката на Умарбаев, който обаче веднага беше затворен от трима играчи на домакините и в крайна сметка не съумя да шутира към опразнената врата.

Наставникът на Беоре - Димитър Димитров буквално бе извън кожата си, след като втора съдийска грешка повлия върху стремежите на неговия тим да поведе в резултата. Лукас Масоеро спечели индивидуалната си битка срещу Камбуров, но върна прекалено дискусионно към вратаря си Пиргов. Всичко това изведе Алиун Фал сам срещу съперниковия №1. Опитният страж се хвърли на шпагат извън наказателното си поле, но кълбото удари и лявата му ръка. Картон за Илко и фаул за Беоре обаче нямаше и в този миг Драгомир Драганов се оказа най-мразеният човек в Стара Загора.

Снимка 469333

Източник: Официален сайт на Берое

Логичното в това регионално дерби се случи в 35-ата минута, когато Берое поведе в резултата. Гаюс Макоута беше поразен от порив на индивидуална класа, след като получи подаване от съотборник и с шут от над 25 метра заби коженото кълбо под горната греда и зарадва "зелените" фенове.

Белите за "смърфовете" нямаха край и в 38-ата Илко Пиргов не успя да изрита топката, а вместо това намери тялото на Алиун Фал. Това доведе до дузпа за домакините, която хладнокръвно беше реализирана от ветерана Мартин Камбуров. Таранът изненадващо отпразнува бурно гола срещу клуба на своето сърце.

Слабото представяне в отбрана на Локомотив костваше мястото на национала Бирсент Карагерен, който още преди почивката беше заменен от Бруно Акрапович. На негово място недоволният специалист пусна Николай Николаев.

Берое започна подобаващо и втората част. Домакините разгърнаха отлична атака в 52-ата минута, която премина и през двата фланга. Алиун Фал навлезе към центъра, след което пусна за включващия се отдясно Стийв Фуртадо. Бившият играч на Орлеан обаче стреля малко над горната греда на Пиргов.

Снимка 469332

Източник: Официален сайт на Берое

Футболист №1 на България - Димитър Илиев можеше да върне Локомотив в мача с настъпването на 64-ата минута. Диниш Алмейда свали с глава за нападателя, който обаче се размина с топката в най-важния момент, а след това умело беше блокиран от Душан Перниш.

До края срещата просто се доиграваше. Локомотив (Пд) не затрудни по никакъв начин вратата на домакините. Беройци пък умело дочакаха последния съдийски сигнал и така се поздравиха с четвърти пореден успех.

Снимка 425071

Източник: LAP.bg

В следващия кръг Локомотив (Пд) ще иска да се върне на победния път срещу Витоша (Бистрица). Берое ще трябва да доказва възхода си срещу ЦСКА на "Армията".

Берое - Локомотив (Пд) 2:0 (Развой на срещата по минути)
на живо

Берое - Локомотив (Пд) 2:0 (Развой на срещата по минути)

Лесен успех за домакините