Отборите на Черно море и Левски се изправят един срещу друг в най-интересния мач от днешната програма на Първа лига. Победата е единствената алтернатива и за двата клуба, които има остра нужда от точки за постигането на целите си в шампионата.

Мариян Огнянов: Този Левски не ни плаши, ЦСКА и Лудогорец се борят за титлата

Мариян Огнянов: Този Левски не ни плаши, ЦСКА и Лудогорец се борят за титлата

"От началото на годината не съм гледал "сините"

Традиционно столичният гранд играе трудно на "Тича",а задачата им се усложнява допълнително, когато срещу тях е наставникът Илиан Илиев. Някогашният любимец на Сектор "Б" сякаш знае формулата зад успех над Левски, тъй като го е правил с куп различни отбори - Берое, Локо (Пд), Верея, Черно море.

Очакванията на специалистите са за затворена среща, която ще бъде решена от един гол така, както беше и през есента, когато левскарите победиха с 1:0 след гол на Давид Яблонски.

Жандармерия и полиция ще се грижат за реда на Черно море - Левски

Жандармерия и полиция ще се грижат за реда на Черно море - Левски

Над 100 униформени ще охраняват срещата днес

"Моряците" влизат в мача след загуба и две равенства при подновяването на шампионата, но пък хиксът дойде на "Българска армия" срещу ЦСКА. Домакините няма да могат да разчитат на Мартин Костадинов, който все още е с травма, но за сметка на това всички други са на линия. На негово място ще се появи новото попълнение Уго Кононго. Много ще се очаква от опитните Георги Илиев и Даниел Димов, като последният има дълъг стаж на "Герена". Александър Цветков пък е човекът, който най-често наказва "сините", тъй че също ще бъде следен с огромен интерес.

Равенството срещу Берое отново върна противоречивите емоции на стадион "Георги Аспарухов". Вчера "сините" въстанаха срещу произвола във футболното съдийство, а пък днес обявиха война на "фалшивите новини".

В Левски се подразниха от... коментари на ТОПСПОРТ

В Левски се подразниха от... коментари на ТОПСПОРТ

Били "фалшиви новини", имало злонамерена атака...

Лошото настроение се допълва и с проблемите, които Делио Роси има около избора на титулярен състав. Извън групата за мача е капитанът Божидар Митрев, който днес ще бъде заменен от младия вратар Николай Кръстев. Намиращият се в отлична форма Габриел Обертан също страда от травма и не пътува с тима за Варна. Холмар Ейолфсон пък е наказан заради жълти картони и днес като партньор на Яблонски ще видим непредсказуемия Аймен Белаид. Дебют с фланелката на вековниците ще направи бразилската перла Ривалдиньо, като по този начин на пейката ще седне Станислав Костов. Същата участ ще сподели и друг българин - Иван Горанов, който отстъпва мястото си на Афонсо Фигейредо.

Главен съдия на отговорното дерби е Станислав Тодоров от Шумен, с помощници Мартин Димитров и Илиян Капарашев. Допълнителни асистент арбитри са Георги Давидов и Георги Гинчев. Делегат на БФС е Димитър Димитров, а работата на реферите зорко ще следи Мартин Богдев.

Роман Прохазка: Не знам дали ще остана в Левски

Роман Прохазка: Не знам дали ще остана в Левски

"Трябва да направим всичко възможно да не се случи така, че тимът десет години да бъде без трофей"