Черно море победи Дунав (Русе) в сблъсъка между двата тима от фаталния тринадесети кръг в Първа лига.

Мачът на стадион "Тича" завърши при драматичното 3:2.

Точни за домакините бяха Илиев (на два пъти) и Енчев, докато за гостите се разписаха Иса и Хасани, който прати топката в собствената си врата.

За ветерана в състава на домакините това бе мач номер 300 с клубната фланелка. И то какъв!

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

Черно море - Дунав (Русе) 3:2, втори гол на Жоро Илиев!
на живо

Черно море - Дунав (Русе) 3:2, втори гол на Жоро Илиев!

По-специална ще е срещата за капитана Георги Илиев, който ще изиграе мач №300

Още във втората минута на мача Илиас Хасани засече топката в собствената си врата, давайки изненадващо предимство на гостите в резултата.

Шокът за състезателите на домакините бе видим, но те съумяха да реагират по възможно най-добрия начин - с бързо връщане на инкасираното попадение.

В прегръдките на съотборниците си се оказа ветеранът в състава на Черно море Георги Илиев. Той бе точен в неговия мач номер 300 за клуба, като се възползва от не особено добре избита топка от вратаря Димитров, след изстрел на свой съотборник.

Равенството беше възстановено, а атаките на варненци се редуваха една след друга. "Моряците" бяха твърдо решени да не се отказват от основната си цел - да излязат напред в резултата още преди почивката.

Това стана факт в 32-ата минута, когато отново при добавка след отразен от Димитров изстрел, този път точен бе Мирослав Енчев. Обратът бе налице, а варненци не спряха да нападат до почивката. В последните мигове от първата част Василев можеше дори да вкара за 3:1, но този път късметът не беше на страната на "зелено-белите".

През второто полувреме домакините се отдръпнаха в задни позиции и съперникът се възползва.

Дванадесет минути преди последния сигнал Исмаил Иса вкара за 2:2, като сякаш затвърди добрите впечатления, които остави с играта си в мача.

Неостаряващият Георги Илиев обаче се отчете с изпълнението на вечерта, като 8 минути преди последния сигнал прехвърли по техничен начин вратаря на съперника, с изстрел извън пределите на наказателното поле.

Нова промяна в резултата не беше регистрирана и по този начин Черно море събра 18 точки в актива си - достатъчно, за да попадне сред първите шест отбора в класирането. Дунав остава в долната половина на таблицата.