Приключи впечатляващата победна серия на ЦСКА. "Червените" допуснаха грешна стъпка при гостуването си на Етър, след като завършиха 2:2 срещу селекцията на Станислав Генчев. Със сигурност "армейците" ще съжаляват за изпуснатата победа, тъй като на два пъти повеждаха пред пълните трибуни на стадион "Ивайло", но така и не удържаха своята преднина.

Нов отличен двубой за ЦСКА изигра Фернандо Каранга, който отбеляза и двата гола за своя тим. Този път обаче те се оказаха достатъчни едва за точката. Причината - срещу себе си "червените" имаха добре подреденият и сърцат тим на домакините, които така и не се отказаха да търсят своето от това дерби. Първото им изравняване се оказа факт в 31-ата минута, когато Самб Бадара реализира дежурното си попадение. Крайното 2:2 пък бе оформено малко преди края, когато Рубен Пинто от състава на гостите имаше огромния малшанс да си отбележи автогол.

Етър - ЦСКА 2:2 (Развой на срещата по минути)
на живо

Етър - ЦСКА 2:2 (Развой на срещата по минути)

Страхотен мач във Велико Търново

В оставащите минути ЦСКА можеше да направи драмата пълна и да си тръгне с победата, ала "грешникът" Пинто сътвори грандиозен пропуск пред вратата на Христо Иванов. По този начин "червените" може да се сбогуват с първото си място в шампионата, ако Лудогорец съумее да спечели домакинството си на Берое.

Под напора на своята ентусиазирана публика, играчите на Етър бяха тези, които сътвориха първото по-интересно събитие пред една от двете врати. Димо Атанасов проби по крилото, след което подаде остро за своя колега от другия фланг - Сашо Александров. Алвеша обаче закъсня със секунда и не съумя да отправи удар.

ЦСКА погледна малко по-смело към "болярската" врата след 13 минути футбол. Кевин Меркадо се справи с вражески играч и светкавично пробва центриране за Каранга. Миг по-бърз от головата машина обаче се оказа Веселин Минев, предотвратил може би много сериозна опасност за своя вратар Христо Иванов.

Голямата звезда на гостите - Фернандо Каранга напомни за себе си в 18-ата минута. Нападателят демонстрира чудесно разбирателство с Тиаго и секунда преди португалецът да центрира, играчът с №9 се измъкна от статичните Атанасов и Веско Минев. Притежаващият български паспорт стрелец докосна топката съвсем леко, но след двоен рикошет между него и вратаря на Етър - Христо Иванов, всичко приключи с аут.

Станислав Генчев доволен от своите момчета след равенството срещу ЦСКА

Генчев: Бяхме непримирими, желаехме повече победата от ЦСКА

"След паузата трябва да сме по-добри"

Селекцията на Станислав Ганчев можеше да нанесе своя удар в 21-ата минута. "Виолетовите" хванаха своя съперник по "бели гащи", матирайки го чрез бърза контраатака. Самб Бадара изведе своя капитан Иван Стоянов сам срещу Черниаускас. Опитният играч обаче бе сериозно натиснат от притичалия да го спре Рубен Пинто и в крайна сметка не успя да отправи достатъчно акуратен шут.

И докато всички на трибуните смятаха, че Етър може наистина да даде сериозен отпор на именития си съперник, ЦСКА взе своето в 29-ата минута. Перфектна комбинация между Станислав Манолев и Каранга завърши със смъртоносен удар на бразилеца, който подлуди "червените" ултраси и така записа своя 11 гол от 11 мача за селекцията на Стамен Белчев. Голяма вина за инкасираното попадение носи и отбраната на Етър, която почти не реагира при играта с глава на Фернандо. Миг, след като дари своите с лидерството, притежателят на български паспорт провокира сериозно домакинската публика.

Преднината на ЦСКА обаче не издържа и 120 секунди, след като още в ответната атака, резултатът беше изравнен. Нова стихийна атака на Етър ,този път даде ефект и така другият голов хищник на терена - Сам Бадара, също намери мястото си сред голмайсторите. Сенегалецът се възползва от впечатляващата си физика и след центриране на Сашо Александров надскочи Александър Дюлгеров. Последва мощен изстрел с глава, който не остави шансове на колебливия Черниаускас.

До почивката, нервите взеха връх и така с по един жълт картон се отчетоха Димо Атанасов и Александър Дюлгеров.

ЦСКА имаше отличната възможност да стартира превъзходно второто полувреме. Георги Сърмов изгуби топката в центъра на терена, което бе използвано от Тиаго да изведе зад отбраната Фернандо Каранга. Нападателят остана сам срещу Христо Иванов, но сътвори чудовищен пропуск. От няколко метра, бразилецът незнайно защо стреля в обсега на вече падащия вратар. На повторенията също така се видя, че голямата звезда на ЦСКА е и в положение на засада.

Изненадващ проблем сполетя лагера на ЦСКА в 50-ата минута. Тиаго получи неприятна травма и на негово място Стамен Белчев трябваше да пусне Густаво Кулма, който през седмицата подписа нов договор с "армейците".

Белчев: Равенството е най-нормалният резултат

Стамен Белчев: Дано това равенство ни подейства отрезвително

"Не ни се получи играта"

Колкото и сърцато да играеха етърци, срещу тях имаше един вездесъщ Фернандо Каранга, който просто не спираше да бележи! Няколко минути след грандиозния си пропуск, бразилецът се реваншира подобаващо и отново дари водачеството на "червените". Рубен Пинто навлезе мощно в наказателното поле и отправи технично центриране за непокрития на далечната греда нападател. За него пък остана най-лесното - да отбележи с глава и да увеличи своя актив от началото на кампанията на цели 12 попадения.

По всичко изглеждаше, че ЦСКА успешно ще удържи своята преднина до края на срещата. Сметките на "армейците" обаче тотално се объркаха в 84-ата минута, когато се случи наглед немислимото. Рубен Пинто не се ориентира добре след един корнер на Етър и с глава прати коженото кълбо в собствената си врата!

До края на стадион "Ивайло" имаше невероятен екшън. Първо резервата на домакините - Иван Петков си глътна езика, а малко по-късно помощник треньорът на домакините - Калоян Чакъров бе изгонен от главния съдия. В последната секунда пък ЦСКА можеше да отнесе трите точки към София, но удар с глава на "грешника" Пинто бе спасен по фамозен начин от Христо Иванов.

В следващия кръг на ЦСКА предстои наглед лесно домакинство на Пирин (Благоевград). На Етър пък предстои нов голям мач - този път домакинство на Левски! И двете срещи са на 15 октомври, тъй кат през следващата седмица ще има пауза заради мачовете на националния ни отбор по футбол.