Бургас Жители на бургаския квартал “Славейков” и активисти на ВМРО организираха протестен митинг срещу строежа на храм на Евангелската църква "Свидетели на Йехова" в центъра на жилищния комплекс и в близост до Учителския институт.

Протестиращите се събраха през Второ РПУ в Бургас и представиха подписка срещу строежа. Служителите на реда се принудиха да поканят в управлението пастор Светослав Воденичаров от "Свидетели на Йехова" и лидера на ВМРО-Бургас Георги Дракалиев за изясняване на позициите и ситуацията, тъй като в един момент напрежението сред протестиращите граждани се покачи.

След срещата в сградата на РПУ-то се разбра, че в понеделник – 2 декември, пасторът и Дракалиев ще се видят отново, за да изложат отново своите позиции в районното.

Представителят на евенгелската църква показал документи за правото да строи върху въпросния терен фирмен офис, а не църква, но ВМРО-лидерът заяви, че като общински съветник знае, че местният парламент вече няколко пъти отказва да регистрира в Бургас "Свидетели на Йехова".