Шефката на парламентарната група на ОДС Надежда Михайлова предложи депутата Иван Иванов за главен секретар на партията. Това стана ясно на днешното заседание на Националния съвет на СДС. С предлагането на Иванов аз наруших правилата, но смятам, че моите колеги имат право да знаят с кого ще работя, ако бъда избрана, обясни Михайлова пред агенция news.bg.

Председателката на синята партия Екатерина Михайлова отказа да назове своята номинация за този пост, позовавайки се на приетите процедури. Тя обеща обаче, че ще го обяви на националната конференция на 9 и 10 март. Освен това, не исках да се получи още едно противопоставяне в редиците на СДС. Достатъчно ни противопоставяха мен и госпожа Михайлова, допълни тя.

Позицията на СДС за членството ни в НАТО са обсъдили още на днешното си заседание членовете на Националния съвет. Конкретни мерки, които да повишат шансовете на България за членство ще предложат от ръководството на СДС на президента Първанов на днешната им среща. Сините ще поискат да бъде приет пакет от ефективни мерки, свързан с конституционни промени, реформи в армията, подобряване на социалното положение на хората. По този начин те се надяват че ще бъде подпомогнат процеса на приемането ни в алианса. Във връзка с членството ни в НАТО СДС ще поиска среща с министър-председателя Симеон Сакскобургготски и шефовете на парламентарните групи.