Официалният вносител на Фолксваген и Ауди за България - "Порше БГ" има нов директор, съобщават от пресцентъра на фирмата.  

Първият управляващ директор на българския офис на австрийския холдинг "Порше" -  Роман Буйна, напуска длъжността си в "Порше БГ" от 31 януари 2008, като поема по-висока позиция в структурата на холдинга.

Преди три години и половина Буйна стартира дейността на "Порше БГ" в България, първоначално като вносител на марката Фолксваген, а след по-малко от година - и на Ауди.

Той е първият чужденец, словак, който поема длъжността управляващ директор в чуждестранно представителство на Порше Холдинг.

Буйна изгради екипа на фирмата и ръководи дейността й при поставянето на основите на стабилна дилърска мрежа на двете марки и изграждането на два продажбено-сервизни комплекса на територията на София - "Порше София Изток" за Фолксваген и "Порше София Запад" за Ауди.

Дейността на фирмата в края на 2007 г. беше разделена между две самостоятелни юридически лица - "Порше БГ" с предмет на дейност внос и търговия на едро и "Порше Интер Ауто" - структура, включваща всички собствени дилърски центрове на фирмата, с предмет на дейност търговия на дребно.

Томас Рушицка, който до този момент изпълняваше длъжността на финансов мениджър на фирмата, поема длъжността изпълнителен директор на „Порше БГ".

За мениджмънта на собствената дилърска мрежа ще отговаря Ивайло Пулев. Те заемат съответните позиции от 1 февруари 2008.