Tesla Motors демонстрира новото попълнение в продуктовата си гама- Roadster Sport, и обяви, че вече приема заявки за закупуването на автомобила, съобщава Автопрес 2001.

Спортният електрически модел, който не отделя в атмосферата никакви вреди емисии, предлага увеличение в максималната мощност от 15% и обещава ускорение от 0 до 96 км/ч за 3.7 (3.9 секунди при стандартната Tesla Roadster).

Новата версия на Tesla Roadster разполага със спортни гуми Yokohama Ultra High Performance, а инженерите на компанията са оптимизирали и окачването на автомобила.

„Този автомобил може да надвие почти всеки конкурент от совя клас, като в същото време е два пъти по- ефективен.", коментира Майкъл ван дер Сенде, старши вицепрезидент на Tesla Motors.

 "Ако не желаете да правите компромиси с динамичното представяне и екологията, то тогава Roadster Sport е единственият ви вариант", допълва той.

До момента Tesla Motors може да се похвали с над 150 доставки на модела Roadster, а в списъка на чакащите фигурират около 1100 имена.

През 2011 година се очаква началото на производството на изцяло нов, отново с напълно електрическо задвижване, седан Model S с пет места.

Кметът на Лондон- Борис Джонсън, стана поредната високопоставена личност, която се убеди в качествата на единствената в света спортна кола с напълно електрическо задвижване- Tesla Roadster.

Със своето ускорение от 0 до 96 км/ч за 3.9 секунди и максималналната си скорост от 200 км/ч, колата предлага всичко, на което държи един почитател на спортните автомобили.

Базовата цена на Tesla Roadster Sport за Съединените Американски Щати е 128 500 щатски долара, а за Европа е 112 000 евро.
Първите доставки на спортния модел ще бъдат осъществени през юни тази година.