Силният дъжд и тази вечер не спря около 150 жители на Раднево да участват в шестия граждански протест срещу агресията и безнаказаността, съобщи БТА.

Сред протестиращите бяха и приятели на Живко, Георги и Цветелин, жестоко пребити на 2 май от четирима роми. На протеста беше и Нивелин Неделчев, който е успял да ги спаси от евентуални по-тежки последици с намесата си в критичната за тях ситуация.  

Тази вечер обстановката в Раднево беше значително по-спокойна.

От града са изтеглени допълнителните сили на жандармерията и полицията, които бяха извикани заради масовите протести на жителите в търсене на справедливост, предаде Нова телевизия.

По-рано на мирен протест в Раднево излязоха и майки с деца, за да заявят гражданската си позиция. Пред общината, се събраха около 20 млади жени, които проведоха символично шествие по улиците. Те отправиха същите искания, които стотиците техни съграждани - да бъдат наказани виновните за побоя на тримата младежи и да се вземат мерки за повече сигурност.

Участничките в акцията споделиха, че вече 15 години ромите от квартал „Кантона" се чувстват безнаказани и покровителствани от местната власт. Протестираща жена поиска отговор от кмета - Тенчо Тенев, защо вече толкова време никой не взима мерки спрямо ромските своеволия в миньорското градче. Тя се оплака, че синът й, който е инвалид, е бил пребиван от ромите, а онзи ден е пребит и от жандармерията,  охраняваща протеста.