Два температурни рекорда отчетоха метеорологичните станции в страната за днешния втори ден от най-краткия месец от годината.

Температурите през деня са били значително по-високи от средните за сезона. В почти цялата страна градусите са около 10 над нулата. Положителен температурен рекорд за деня е отчетен в Плевен - 17,5 градуса, като предишният рекорд за деня там е 16,2 градуса.

Втората станция с температурен рекорд е в Свищов - в крайдунавския град са измерени 12 градуса, а предният рекорд там е от 10,4 градуса. В столицата максималната температура днес е била 11,6 градуса.

Прогнозата за утре обаче е за преминаване на атмосферен фронт от запад на изток, като около обяд в Западна България ще започне да превалява дъжд, а до вечерта ще завали и в крайните източни райони. Над страната ще е облачно. Очаква се през нощта срещу понеделник да превали сняг из Дунавската равнина.

Въпреки това дневните температури ще са твърде високи за февруари, достигайки 12°-17°, в северозападната част от страната едва 5°-8°.