В момента се лекуват 31 пациенти с коронавирус в "Пирогов". От тях 6 са в интензивно отделение. Това обяви директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов след среща с президента Румен Радев.

Направена е отделна реанимация, като в нея има 24 готови апарата, които да поемат пациенти в тежко състояние. Отделно има още 25 пациенти, които са в средно тежко и тежко състояние, с необходимост от кислородна терапия. Те се лекуват в отделена клиника.

Работата на "Пирогов" продължава, всеки ден се приемат спешни пациенти.

Държавата е направила каквото трябва, ние не можем да искаме нищо по време на криза от държавата. В криза всеки трябва да направи това, което се иска от него, за да оцелеем и да вървим напред, заяви проф. Балтов.

Радев отговаря на Борисов: Няма по-страшно от активната глупост

Радев отговаря на Борисов: Няма по-страшно от активната глупост

Премиерът трябва да се запознае със законите и Конституцията

Той се надява, че минат ли Цветница и Великден хората да осъзнаят, че карантината е важна.

След празниците ще бъдат направени бързи тестове на всички служители в Пирогов, за да се покаже дали има изграден имунитет и да се получи реална картина какво се е случило след месец и половина реална битка с коронавируса.

"Всички медици в Пирогов имат необходимите защитни и предпазни средства. Ако всички са взели мерките, няма нужда от притеснения", каза още проф. Балтов.