От АБВ искат оставката на главния архитект на Здравко Здравков заради застрояване в Бистрица, съобщават от партията. Това, което се случва във вилната зона на Бистрица, е престъпление срещу природата, коментира председателят на АБВ-София Христо Колев пред журналисти. Два месеца вече чакаме отговор от г-жа Фандъкова, да ни даде разяснение по случая защо е разрешено да се строи в планина Витоша. Такъв отговор ни върнаха от район Панчарево.

В него се казва, че разрешението за строеж е подписано от главния архитект на София и в район Панчарево няма документация. Ще пуснем, ако трябва, още утре ново писмо със същия въпрос, с настояване за незабавен отговор, за да видим какво се случва. Два месеца нямаме отговор от Столична община, заяви той. Христо Колев каза, че ПП АБВ настоява за оставката на главния архитект на София Здравко Здравков.

Ние не просто ще искаме още веднъж отговор от госпожа Фандъкова, който тя бави два месеца, а ще се обърнем към съда. Тя извършва престъпление спрямо Закона за достъп до обществена информация, заяви председателят на ПП АБВ Румен Петков. Той посочи, че в строителството на обекта е замесен премиерът Бойко Борисов.

Строежът в Бистрица е незаконен според прокуратурата

Строежът в Бистрица е незаконен според прокуратурата

Нарушенията в разрешителното водят до нищожност

При този стремеж да се мълчи е заобиколена община Панчарево, т.е. Столична община е искала да скрие от жителите на Панчарево това, което се прави тук. Това ме кара да си мисля, че патрон на обекта е Б.Б. Това пък на свой ред ме кара да подозирам, че от тук ще има друго шкафче с един милион евро, защото този човек разполага с много пари. Ще очакваме компетентните институции да обяснят произхода на капитала и размаха на това строителство, но да сме наясно - това е престъпление към природата, допълни той.

Ние от АБВ не вярваме на прокуратурата начело с Иван Гешев. Той разследване няма да проведе. Той е шапка, чадър на такъв тип мафиоти. За тези неща очевидно е, че общественото мнение трябва да реагира така, че да бъдат спрени, да бъдат изяснение нещата и такъв тип безумие да бъде спряно, заяви Христо Колев.