В кабинета "Кирил Петков" ще има тепърва противопоставяния, "лодката ще се клати ту на ляво, ту на дясно" и това е нормално, тъй като в коалицията има четири различни партии. Сериозни противопоставяния обаче засега социологът Андрей Райчев засега не вижда.

В кабинета Райчев фиксира и едно "пето парче" - военният министър Стефан Янев, който беше два мандата и служебен премиер на президента Румен Радев. Въпреки това Андрей Райчев не смята, че кабинетът Петков е кабинет на Румен Радев, каквито обвинения се чуват от страна на опозицията.

Има обаче поредно влошаване в отношенията между БСП и президента. Райчев постави акцент върху фигурата на Калоян Методиев, който си позволи страшни антипрезидентски изказвания като част от президентската администрация, а сега Нинова го прави шеф на своя кабинет.

БСП изхвърли Кирил Добрев

БСП изхвърли Кирил Добрев

Това е мярка за партийно въздействие

Същевременно Райчев е скандализиран от изключването на Кирил Добрев от БСП. БСП много пъти е избирала лидер, но никога не се е стигало до унищожаване на противника. Изключването на Кирил Добрев, дори и без да му бъде дадено правото на се защити, е "пореден гърч на една умираща партия". Корнелия Нинова убива БСП, тя ще спечели изборите за нов лидер на партията тази година, но ще има една малка партия, посочи Андрей Райчев.

Според него вероятността Зарков да спечели в едно състезание за лидер е изключително малка.