Съюзът на организациите за любителско изкуство изпрати отворено писмо с въпроси към министър-председателя Бойко Борисов и министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

"Защо не си спазвате обещанията? Защо не ни потърсихте за обсъждане на мерките, а наложихте забрана за нашата дейност за трети път в рамките на година без реални доказателства за разпространението на вируса в залите за изкуство? Защо отново спорт ДА, а изкуство НЕ? Вие, управляващите, пак ни дискриминирате! Докога?"

Според тях е нелогично заводите с 5000 души да работят, а залите за изкуство не. В позицията си те заявяват, че тези мерки обричат целия сектор на унищожение, като добавят, че повечето от тях не са получили обезщетение.

От съюза очакват своите отговори.

Припомняме, че преди седмица от Съюза на организациите за любителско изкуство заявиха, че са готови на протестни действия, ако има двоен стандарт при прилагане на противоепидемичните мерки.

Вчера здравният министър Костадин Ангелов обяви, че ще има локдаун за 10 дни.

Срещу мерките първи надигнаха глава БАЗ, СЗБ, БХРА и СМТ.

Още преди затягането на мерките у нас, председателят на Българската младежка циркова асоциация Десислава Иванова потърси News.bg, за да изрази своето становище по отношение на това, че циркът се чувства изоставен от държавата.