Партия "Атака" обвини в лъжа лидера на ВМРО Красимир Каракачанов за евровота в Ямбол. Става въпрос за изказване на Каракачанов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Според партията, изнесената в медиите от Каракачанов информация относно резултатите от Евроизбори 2019 г., получени в секции от № 312600041 до № 312600048 в район № 31 - Ямбол не отговаря на истината и е лъжа.

Партия "Атака" беше набедена от Каракачанов, че е получила най-много гласове от всички партии, включително и от ГЕРБ и ДПС, в така наречените цигански секции.

Волен Сидеров не искал да напуска коалицията

Волен Сидеров не искал да напуска коалицията

Битката за София е сериозна за ГЕРБ, твърди атакистът

От "Атака" прилагат и копия от протоколите, публикувани в сайта на ЦИК, от същите секции в район № 31 - Ямбол.

Във въпросните секции най-добър резултат има ДПС - 633 гласа, ГЕРБ имат 233 гласа. "За "Атака" са гласували едва 28 души, въпреки неимоверните усилия на лидера й Волен Сидеров, който убеди правителството да финансира дострояването на болницата в Ямбол, пише още в позицията на партията.

От "Атака" изказват надежда журналистите да са били подведени и че телевизията ще им предостави право на отговор, публикувайки коректната информация.

От "Атака" задават обаче въпроса дали Каракачанов не се е опитал с тази фалшива нова да отклони общественото внимание от факта, че ДПС и ВМРО имат еднакъв брой гласове в три от четирите избирателни секции в Турция?