Без ограничения на броя легла в болниците в Търговище. Районната здравна инспекция ще информира РЗОК за всеки новооткрит пациент, като касата ще изготви анекс за всички подадени от РЗИ пациенти с доказана коронавирусна инфекция, над договорените с НЗОК легла по клинични пътеки.

Районната каса следва да информира своевременно НЗОК, за да бъде осигурена техническа възможност в информационната система на институцията да се обработят ежедневните отчети на конкретните пациенти.

Това бе решено на работна среща днес между управителя на Националната здравноосигурителна каса - проф. д-р Петко Салчев, директора на районната здравноосигурителна каса (РЗОК) в Търговище - Емил Стоянов и представителите на районната здравна инспекция (РЗИ) в Търговище - д-р Мариян Кючуков и д-р Марин Йовов. Срещата бе инициирана по повод утежнената епидемична обстановка в област Търговище.

Ангелов: Няма място за тревога в Търговище

Ангелов: Няма място за тревога в Търговище

Министерството на здравеопазването финансира лаборатории за PCR тестове в МБАЛ Търговище и в МБАЛ Шумен

Припомняме, че на 15 октомври бе съобщено, че МБАЛ-Търговище е заплашена да остане без инфекциозно отделение. Причината е липса на легла и кадри.

Тогава кметът на града Дарин Димитров отправи апел към съседните болници, които да помогнат.

Два дни по-късно министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов заяви на брифинг в Търговище, че Министерството на здравеопазването ще финансира разкриването на лаборатории за изследване с PCR тестове в МБАЛ Търговище и в МБАЛ Шумен, съобщиха от здравното министерство.