Някой живее в паралелен свят. Тази позиция изрази пред Нова телевизия доктор Иван Маджаров, председател на БЛС по повод това, че все още няма електронни направления при личните лекари за тестването на пациенти със симптоми на коронавируса. Личните лекари чакат. Министърът не е виновен, каза Маджаров.

БЛС подкрепя обявените вчера мерки от здравния министър. Ние винаги сме били в авангарда, поясни той. Нямало разум във властта и обществото. Българските лекари няма да ставаме жертвоприношение, обясни Маджаров. Достатъчно бяхме толерантни, ядоса се той.

Предлагат затваряне на държавата до март 2021 г.
Обновена

Предлагат затваряне на държавата до март 2021 г.

От петък затварят сладкарници, спират екскурзии, стажове и практики

Опасността за лекарите е голяма, по думите му. 60% от лекарите са на възраст над 50 години. Безотговорно ще е от страна на правителството да се съобразява със заплахи за протест, според председателя на БЛС.

Трябва да запушим пробойната, заяви доктор Георги Миндов. Крайно време е било за мерките, както обясни той. Личните лекари също се разболяват и тогава пациентите им остават без лекар. Трябва да се намери механизъм те да могат да отиват при всеки друг лекар, според Миндов. Той се надява до Коледа личните лекари да могат да издават електронни направления за тестове за коронавирус.