Шуменската болница изчерпа резервите си за прием на пациенти с Covid-19. Това заяви директорът на болницата д-р Димитър Костов.

Продължава да расте броят на новозаболелите. 265 са пациентите с коронавирус, настанени в МБАЛ Шумен. За последните 24 часа са били приети нови 35 души в Covid-19. Най-големият проблем остава липсата на кадри, уточни той.

"Външни помощници, така да кажем, няма почти или са единични бройки. А с наличния персонал ние лекуваме толкова пациенти, колкото, да речем, сравнително съм виждал в статистиките, колкото една "Света Анна" в София, която обаче има три пъти повече персонал", каза д-р Костов.

Болницата в Шумен отново е препълнена

Болницата в Шумен отново е препълнена

Настанени са над 200 души със симптоми на COVID-19

Като "геройство в мирно време" определи труда на колегите си директорът на шуменската болница. Спешно са необходими доброволци, но преди всичко с медицинско образование, уточни той. При изписаните в подобрено състояние пациенти с месеци се наблюдават промени в белия дроб и долекуването им продължава в домашни условия.

Той напомни да се спазват добре известните мерки - правилно носене на маски, спазване на дистанция и извършване на дезинфекция.