Целта на енергийния министър Румен Овчаров е да продаде Топлофикация София за 1 лев или за много малко пари.

Дружеството обаче няма да бъде ликвидирано, защото има подписан меморандум за оздравяването му между Столичната община и Министерството на енергетиката.

Така кметът на София Бойко Борисов коментира отправеният вчера ултиматум от министър Овчаров, който каза, че ако до 11 септември не се предприемат мерки за оздравяване на Топлофикация, ще я обяви в несъстоятелност.

Кметът Борисов каза още, че намерението на Столичната община и Общинския съвет е дружеството да бъде оздравено, а след това с ясна и прозрачна процедура да се продаде за много пари, съобщава Дарик радио.

„Овчаров толкова се е самозабравил или в яростта си не знае на кой свят е. Софиянци ясно са казали, че БСП и специално той нямат място в София.
Единствено свързано с него, което ме интересува, е дали президентът и премиерът стоят зад него. Ако стоят да си кажат и тогава ще си носят последствията за действията му, каза Борисов.
Кметът допълни, че всекидневното мрънкане на министъра е обидно за хората.

По повод думите на Овчаров, че кметът е лъжец, Борисов отвърна: „Когато един лъжец лъже, не можеш да разбереш дали лъже или казва истината".

Кметът подчерта, че Овчаров е знаел за билетите, купени от Топлофикация за концерт на ансамбъла на Нешка Робева.
„Ансамбълът е прекрасен и трябва да му се помага, но не от закъсали дружества, каза Борисов.

Припомняме, вчера Овчаров опроверга твърденията, че столичната Топлофикация е подпомагала с нещо кампанията на БСП за последните кметски избори в София.

По повод кризата с отпадъците той подчерта, че се чака доклада с проучванията на рудник в Бобов дол, където да се извозват балираните боклуци.

Сега ни трябва просто малко съдействие от друго населено място, където да складираме отпадъците до построяването на завод за третирането им, отбеляза кметът.

Заедно със заместника си по транспорта Велизар Стоилов Борисов обиколи затворените булеварди, за да види каква е организацията и как са започнали ремонтите.