Борисов днес каза на хората, че не ги чува и си продължава по своя път. Всичко, което Борисов каза днес, не трябваше да го казва. Радев също не трябваше да казва, че има мафия". Това каза политологът Димитър Аврамов в ефира на БНР.

Според Аврамов всички, които са управлявали са наричали хората които протестират платени, че някой олигарх им плаща, за да протестират. Но този олигарх нали досега е работил с властта.

Проблемът е, че основните власти в България прилагат избирателно законите и след това се чудят защо на хората не им харесва.

Властта удържа мандата с ремонт
Обновена

Властта удържа мандата с ремонт

Коалицията се запазва, вотът на недоверие нямало да мине

В протеста няма нищо лично срещу политиците, а на хората просто "им е писнало" и искат правила, поясни той.

Не говоря за това, че трябва да изметем това правителство и да дойде доброто на БСП. Благодаря! Виждали сме го това нещо. Не виждам нищо добро в БСП, дори те са на път да се разцепят. Става дума, че когато двете власти - изпълнителна и съдебна, обиждат обществото, стоят срещу хората, този протест ще стане още по-голям и още по-хаотичен и накрая ще помете тези власти, бе категоричен Аврамов.

Борисов създал добра практика, като се изчистил от хора, които трябва да се махнат

Борисов създал добра практика, като се изчистил от хора, които трябва да се махнат

Татяна Буруджиева: Няма търпимост в партията на ГЕРБ

Поколенията млади хора, които днес са на площада, не се идентифицират с БСП, с ГЕРБ, с Обединените патриоти, а казват едно просто нещо: "Така в цивилизования свят не може! По думите му е невъзможно да бъдеш обективен в момента, защото всички застават срещу теб. Той определи ситуацията като много сложна.