Да бъде освободен зам. кмета на Столична община Мария Бояджийска.

Затова настояват от БСП, стана ясно след изпълнителното бюро на партията. „Освобождаването на зам. кмета е въпрос буквално на часове", настоява секретарят на БСП Антон Кутев.

Той поясни, че основанието е  проблемът със софийския боклук.

Ситуацията с боклука на София, по думите му, е драстичен провал на политиката на настоящия и предишния кмет. България я очакват сериозни санкции заради софийския боклук и поради некомпетентността на общинското ръководство се е стигнало до намесата на правителството, изтъка Кутев.

Той поиска столичният кмет да посочи друг град в България, на който проблемът за намиране на депо или решение за боклука да му го решава държавата.

Кутев съобщи, че изпълнителното бюро на БСП е формулирало няколко предложения към столичния кмет, сред които е обществено обсъждане на проблема с боклука.

На обсъждането от БСП искат да бъдат дадени ясни отговори на редица въпроси, сред които и: какъв е капацитетът на сметището в Суходол, какво ще се случи с хилядите бали, които са складирани, след като договорите за балиране изтичат и какво ще прави Столична община с хилядите бали.

Зам.председателят на ВС Ивелин Николов отправи забележка към столичния кмет, че „Не само, че не е по мъжки, но не е по човешки да блъскаш ръката, която ти помага и да плюеш от кладенеца, от който си пил вода.

Правителството тича да му помага - той плюе по правителството; Симеон Сакскобургготски го храни години наред, той плюе по Симеон Сакскобургготски - добре, че не е жив Тодор Живков, на когото беше пазач години наред. Не е човешки да блъскаш ръката, която ти помага".