БСП застава на принципната позиция за религиозна търпимост, за спазване на правата на всички български граждани.

Това каза на пресконференция говорителят на БСП Корнелия Нинова. Тя посочи, че Изпълнителното бюро на партията е обсъдило случилото се в Рибново и нови сигнали за Сатовча, Исперих и Дулово.

Ще бъдем непримирими към всяване на омраза и насилие, отбеляза Нинова. Според БСП в предизборна ситуация не може заради политически интереси да се създава напрежение и противопоставяне между различни групи в българското общество.

По думите на Нинова не бива да се посяга на нещо, градено дълго време и с усилията на много хора, а именно етническата толерантност и търпимост.

Във връзка с протеста на полицаите, говорителят на БСП посочи, че този министър е направил достатъчно за увеличаване на заплатите в МВР.

Нинова отбеляза, че заплатите са били повишени с 5 процента със задна дата. По думите й в ситуация на икономическа криза не е възможно и не е разумно увеличаване на заплатите с такъв голям процент, какъвто искат полицаите.

Нека помислим, че има и други групи в обществото, които биха поставили същите искания, коментира тя.

По повод днешните коментари на Бойко Борисов за обществената поръчка за доставка на трамваи, Корнелия Нинова каза, че за пореден път Борисов прехвърля отговорността и вината върху БСП, правителството, общинските съветници на БСП. "Да вземе да си свърши своята работа", коментира тя.

"Единствените неща, които той успя да свърши качествено, са след подадена ръка и финансиране от правителството и държавата", добави Нинова, визирайки метрото и Околовръстния път.