БСП търсеше скандала. Може би грешката на г-н Главчев беше, че позволи на БСП да потърсят повод да напуснат залата и да саботират председателството.

Това заяви Тома Биков от ГЕРБ в  "Панорама" по БНТ.

Така той коментира последните парламентарни скандали. 

Припомняме, че вчера Димитър Главчев подаде оставка като председател на парламента. Това стана след извънреден председателски съвет, на който присъства и министър-председателят Бойко Борисов. 

Димитър Главчев подаде оставка

Димитър Главчев подаде оставка

Стабилността на държавата е по-важна, е краткият коментар на Борисов

Когато има някакъв проблем ние реагираме, обясни той, подчертавайки, че ГЕРБ са различни. Това е морален акт, обясни той. По този начин искам да се възстанови нормалната парламентарна работа, сподели парламентарният шеф. Да не се поставя сянка върху председателството ни, иска Димитър Главчев. Иначе не съжалявал за действията си.

Преди това опозицията напусна пленарна зала, ядосана от поведението на Главчев, който изгони от заседания лидера на БСП и социалиста Антон Кутев. Няколко дни парламентът се тресе от скандали между БСП и ГЕРБ заради санкциите, които парламентарният шеф наложи. Преди два дни Главчев обяви, че променя наказанието на социалиста Антон Кутев за едно заседание.

За Крум Зарков от левицата, решението на Главчев е достойно, направил е грешка и си е поел отговорността.

Ако се възстанови атмосферата на парламентаризъм, това ще е добре, но той е по-скоро скептичен. Народното събрание има широко известни проблеми. Не може заради чужд гост да играем ролята на декор, че всичко е наред, смята Зарков.

Не можехме да предвидим, че няколко дни преди идването на г-н Таяни в България, ще бъде отнета думата на г-жа Нинова на парламентарната трибуна. Този парламент не работи по закони, времето се запълва с измислени скандали, коментира Зарков.