Влизаме със самочувствие, БСП има идеи и визия за промяна на страната, ние сме готови да ги осъществим. Така Драгомир Стойнев коментира участието в предизборната кампания за парламентарните избори.

Според него в последните години икономиката ни била базирана на преки чуждестранни инвестиции и на усвояване на европейски средства.

"Ние за една година имаме огромен срив на чуждестранните ни инвестиции. Обществените поръчки и оперативните програми, за огромно съжаление, раждат корупция и ние искаме да променим идеята, че може да има една икономика, която да бъде базирана на българския предприемачески дух", коментира Стойнев.

Той обясни, че затова залагат на подкрепа за българските предприемачи с програма, обърната към младите семейства и към доходите.

Така например сред предложенията, на които залагат от БСП, е младите предприемачи до 35 години да бъдат освободени от данък печалба за първите две години, ако създадат 5 работни места и 150 000 лв. годишен оборот.

Драгомир Стойнев коментира и изказването на премиера Бойко Борисов по време на Националния съвет на ГЕРБ, в който той остро разкритикува столетницата - която, по думите му, не веднъж е управлявала страната и я довеждала до национални катастрофи.

Борисов беснее срещу коварството на БСП, само рушала, убивала и взривявала

Борисов беснее срещу коварството на БСП, само рушала, убивала и взривявала

БСП не научила нищо ново

Стойнев посочи, че обикновено, когато ГЕРБ нямат визия за политика, за стратегия за развитие и когато нямат аргументи, прибягват до епитети. "Това е характерно за министър-председателя, но лошото е, че това се предава и към институциите и към хората и на този начин на говорене голяма част от българското общество започва да подражава", коментира още Стойнев.

БСП ще носи отговорност за властта, отсече Горанов

БСП ще носи отговорност за властта, отсече Горанов

Според министъра левицата ще избере нови хора за служебния кабинет

По думите му резултатът от това е преуспяването на агресивния, а не на този, който е инвестирал в своето образование.

Драгомир Стойнев посочи, че БСП влиза със самочувствие в предстоящите извънредни парламентарни избори, защото това е базирано на резултатите от президентските избори.