Надзорният съвет на "Булгартабак холдинг" реши "Цигарена фабрика - Пловдив" и "Слънце - Стара Загора - Табак" да се продават чрез борсата, съобщи пресцентърът на холдинга.

Двете дружества ще бъдат предложени за продажба с издадените им безсрочни разрешения за производство на тютюневи изделия и промишлена обработка на тютюн.

В началото на юни се очаква да бъдат определени конкретните параметри на продажбите (минималните цени, предлагани за продажба пакети акции и дати на продажбите на акциите, притежавани от холдинга в капитала на дружествата).

За да се постигне на максимална публичност и прозрачност на процеса на продажба, ще бъде организирана виртуална информационна зала с подсекции за отделните дружества.

В нея на инвеститорите ще бъде предоставена информация за дружествата, включително информационни меморандуми.

Инвеститорите ще имат възможност да задават своите въпроси и да получават отговори он-лайн, като въпросите и отговорите ще бъдат общодостъпни.

Предвижда се да бъде предоставено достатъчно време за запознаване с цялата информация, която е от значение за формиране на решение за участие в продажбите.

Виртуалната информационна зала ще се поддържа до приключване на продажбата чрез "Българска фондова борса-София". Инвеститорите ще имат възможност да посетят дружествата и на място, допълва БТА.