Заради полагането на новите тръби без вода днес са част от живущите в Перник и селата Витановци и Мещица, съобщи БНР.

Новите тръби са изработени от чугун и са с размер Ф800. Връзката с вече изграденото трасе ще бъде направена на кръстовището на улиците "Стримон" и "Петко Каравелов".

Заради подмяната на тръбите на ул. "Петко Каравелов" днес е спряно водоподаването в част от центъра на Перник, в кварталите "Клепало", "Драгановец", "Стара чешма" и "Радина чешма" и в селата Мещица и Витановци.

От ВиК съобщават, че проблеми с водата има и в Рударци и Горно Драгичево. В резултат на проливните дъждове през нощта, тя е силно замътена и поради тази причина е спряно водоподаването за двете населени места.

Два квартала в Перник минават на воден режим

Два квартала в Перник минават на воден режим

Заради строежа на новия водопровод

Припомняме, реконструкцията на водопроводната мрежа в Перник започна в края на март от кв. "Църква".

На 17 март стана ясно, че водопроводът от Мало Бучино до Перник е готов.

От миналата година област Перник е в криза, след като бедствено положение бе обявено на 21 декември, след като воден режим бе обявен в цяла Пернишка област на 18 ноември.

Решението за изграждането на водопровода, за да се вземе вода от "Белмекен" и да се доведе до Перник, беше взето от Министерския съвет като единственото възможно, което да подпомогне Перник и кризата с обема на язовир "Студена". То беше прието и с гласуване от Столичния общински съвет, с което се даде разрешение за включване към ВиК мрежата на София.