5 043 000 лв. ще инвестира ЧЕЗ Разпределение България в реновиране и развитие на електроразпределителната мрежа в Западна България през септември.

Компанията ще използва и периода на строителните работи по изграждане на софийското метро в района на бул. „Черни връх", за да подмени кабели средно напрежение 20 kV на стойност 192 725 хил. лв.

Друг по-мащабен проект в столицата, който предстои да бъде реализиран през септември, е подмяна на повредени от кражби кабели ниско и средно напрежение към подстанция „Димитър Димитров" в район „Овча купел" на стойност 675 хил. лв.

Инвестиционният план на ЧЕЗ за месеца включва над 80 обекта в 20 населени места в Западна България. Сред по-големите проекти извън Софийска област е изнасяне на електромерни табла в с. Сухаче, област Плевен, на стойност 185 хил. лв.

Димо Петров, директор „Обновяване, проучване и предоставяне на мрежи" към ЧЕЗ България, изтъкна, че за да се постигне оптимални резултати, компанията се нуждае от инвестиционен ресурс в размер на около 130 млн. лв. за всяка от следващите три години от инвестиционния период.