Днес не трябвало да се дискутира оставката на Стефан Янев, а на цялото правителство. Кога господин Янев стана ваш министър, господин Петков? Почти всички принадлежите на кръстника на тази коалиция Румен Радев. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов от трибуната на Народното събрание по време на дебатите за оставката на военния министър Стефан Янев.

По думите му правителството се провали по основните направления на общата политика с високите сметки за ток, с пандемията и да идентифицира рано войната в Украйна. Тежките дни предстоят, а вашите партньори са решени да ви блокират където могат, изтъкна Митов.

Лидерът на партия "Волт" и депутат от "Продължаваме промяната" Настимир Ананиев заяви, че когато опозицията излизат с патос, крещене, вълнение и емоции да заявяват приоритети си, за да се види дали са еднакви или не с тези на управляващите. Вземете прочетете Конституцията, където пише, че външна и вътрешна политика се определя от Министерски съвет и няма нужда от декларации, каза Ананиев.

Кирил Петков: С такива приятели не ми трябват врагове

Кирил Петков: С такива приятели не ми трябват врагове

Карадайъ попита къде е бил премиерът още при първите изявления на Янев

Христо Иванов добави, че това, което обединявало мнозинството от гласували на предишните избори не е изчезнало. Новите предизвикателства са част от проблемите и състоянието на корупционно разлагане на държавната система не е просто, което можем да забравим. Коалицията пред лицето на това предизвикателство се добавя допълнителна трудност, но е добро основание за търсене на национален консенсус. Правителството може да се окаже най-добрият късмет, който може да имаме, за да извърши националните приоритети, коментира Христо Иванов.

Той увери, че ДБ ще работи за правителството и управлението за изграждане на национален консенсус по теми, които преди това не можело да се постигне такъв.

Депутатите от ГЕРБ Тома Биков и Христо Гаджев изразиха негодувание как за един ден се е сменила кандидатурата за поста военен министър. Защо мислите, че ангели сте назначили за министри? Аз не мисля така, а някои хора били доста съмнителни, каза Тома Биков.

"Вие сте много луксозно мнозинство, много луксозни типове сте вие и това не е презентация всичко това. Война е!", остър бе Биков.

МЗ праща лекарства за Украйна

МЗ праща лекарства за Украйна

С подкрепа на БЧК ще бъде изпратена поисканата помощ

Васил Стефанов от "Продължаваме промяната" заяви, че МС и НС предприемат ясни действия от ситуация в Украйна. Това не е просто конфликт, това е война и почти всички в залата осъзнават този факт, каза Стефанов и добави, че ПП не са против руския народ, а са против действията на Путин и военните действия, които той налага. Затварянето на военновъздушното ни пространство не е самостоятелен и изолиран акт, а това е политика на целия ЕС. Действията показват единството на ЕС и участието на България в него, допълни Стефанов.

От ИТН също взеха отношение и заявиха, че ще гласуват "за" оставката на военния министър Стефан Янев. Станислав Балабанов заяви, че цял ден слушал за подадените ръце от страна на опозицията, но не трябвало да се приемат, защото имало достатъчно фалшиви герои. Господин Костадинов, докато контролирате финансирате на партията си, контролирайте и депутатите си, призова Балабанов.