Дете на 2-години в Пловдив е с COVID-19. То е посещавало детското заведение. Групата, която детето посещава в детското заведение, ще бъде поставена под карантина.

Под карантина поставят група в пловдивска детска градина заради дете заразено с COVID-19. Заразена и е учителка по история, която преподава на пети клас в училище "Патриарх Евтимий", но там карантина не се налага. Заради заболял дванайсетокласник на дистанционно обучение преминава и една паралелка от Френската гимназия.

В Пловдив и областта има общо 298 легла за лечение на COVID-19. От тях свободни към момента са 84. 28 от общо 47 легла за интензивно лечение на болни с коронавирус също са свободни.

Covid-19 вероятно ще стане ендемичен - няма да изчезне скоро

Covid-19 вероятно ще стане ендемичен - няма да изчезне скоро

Изкореняване на заболяване е пословично трудно дори при заболявания, за които имаме почти перфектни ваксини и постоянен имунитет

14 стаи за непотвръдени случаи на коронавирус също са свободни. В тях се настаняват пациенти със симптоми до излизане на резултата от PCR теста.

Седем от рекордните за страната 23-ма души починали с коронавирус през последното денонощие са от област Пловдив, съобщиха още от Областния кризисен щаб.