30-годишната Габриела Георгиева, която беше транспортирана в петък в 14.25 ч., след покушение с изгаряща течност, е прекарала спокойно нощта. Храни се и е контактна и адекватна.

Вероятно в понеделник й предстои операция на най-засегнатите части на тялото - дясната ръка и гърба. Това съобщи д-р Николай Лачев, дежурен в реанимацията на Клиниката по изгаряния, цитиран от пресцентъра на здравното заведение.

Припомняме, 30-годишната Габриела пострада вчера при заливане с киселина в Бургас. Неизвестен я приближил с велосипед и изненадващо при разминаването с нея излял върху жената изгаряща течност.

Малко по-късно от партията на българските емигранти „Другата България" разпространиха информация, че Габриела Георгиева е била най-дейният активист и координатор на партията за Бургас.

Още двама души - съответно на 26 и 27 години, които бяха приети в петък около 19.25 часа, пострадаха от бутилка със запалителна течност, хвърлена в автомобила им на бул. „Сливница" и ул. „Габрово".

Те са били превързани от екип на хирурзи и реаниматори. И двамата са контактни. На 27-годишната жена й предстои операция в понеделник.

Те пострадаха вчера вечерта при нападение вчера в столичния квартал "Св. Троица". Трима нападатели приближили автомобилът на пострадалите и излели запалителна течност върху колата. След това хвърлили запалени факли през отворените прозорци на автомобила. Нападателите са били скрити в храстите недалеч от колата и след нападението успели да избягат.

Най-тежко пострадал е шофьорът, който се е подпалил и е бил загасен от притичалите се на близо хора.