Абсолютна лъжа е, че заплатите на народните представители се повишава с 25%. Това заяви депутатът от ДПС Хасан Адемов пред журналисти в кулоарите на парламента по темата за допълнителните възнаграждения на депутатите. Припомняме, че тази сутрин премиерът Борисов заяви, че първото нещо, което са направили депутатите е да си увеличат заплатите на 10 000 лв. От БСП обявиха, че внасят предложение, с което да замразят заплатите на нивото от 44-то Народно събрание.

Адемов подчерта, че всъщност с приетото вчера няма никаква промяна. Депутатът прочете на медиите какво пише в правилника за дейността и организацията на парламента и посочи, че депутатите при определени условия, които са заявени в текста на документа, могат да получат допълнителни пари.

БСП не искат увеличение на депутатските заплати

БСП не искат увеличение на депутатските заплати

Ако не се приемат предложенията на социалистите, заплатата ще се качи още

Хасан Адемов обясни, че откакто е депутат, народните представители никога по този ред не са получавали не 25%, а и "една стотинка". Този текст, който се прие вчера, ако се стигне до хипотезата за реализирането му, означава, че възнаграждението ще се намали със 75% и е ограничено на 25%. "Който твърди, че заплатите на народните представители са увеличени с 25% лъже безогледно", категоричен бе Адемов. Няма промяна в депутатските заплати, които са в размер на три средномесечни заплати в обществения сектор, уточни Адемов.